Hobby Market Leusden

Update 15 september 2017:
De datum voor de Hobby Market 2017 is bekend en vindt plaats op zaterdag 11 november 2017. De organisatie van de Hobby Market gaat per 2017 naar Cafe Antares. Voor meer informatie kun je mailen naar cafeantares@gmail.com

Update 22 september 2016
De inschrijving voor de Hobby Market 12 november 2016 is met 35 inschrijvingen vol. Wel kun je je nog inschrijven voor de wachtlijst. Via deze link kom je bij het inschrijfformulier.

9 september 2016
We kunnen maximaal 35 standhouders kwijt. De teller staat op 11 september op 26 inschrijvingen.

– De kosten voor het huren van een (particuliere) kraam zijn 35 euro.
– Net als vorig jaar is de market van 10.00-16.00 uur
– De inschrijving sluit op 30 september of zoveel eerder als vol.

 

facebook logo   IMG-20151021-WA0000
(klik op het logo voor de flyer)

“Hobby Market en Heel Leusden Bakt duizelingwekkend succes”

maandag 9 november 2015, 14:44 | Van de redactie

LEUSDEN ,,Duizelingwekkend” was de eerste reactie van Marina van Houte, organisator van de eerste Hobby Market en Heel Leusden bakt aan het einde van een druk bezocht Antares. Na veertig jaar de Hobbieskoop te hebben gehad in Leusden-zuid was het dit jaar de eerste keer van de Hobby Market.

Mariska Stehouwer

Bij de start om tien uur stroomden de geïnteresseerde bezoekers binnen. Op de Hobby Market was met 36 stands een diversiteit aan kramen te vinden, variërend van breiwerk en kaarten maken tot aan zelf kleding maken en figuurzaagwerk. Meer dan 750 bezoekers kregen een lootje bij aanvang met kans op een taart van Versbakkerij Leusden. Dionne Landman had het winnende nummer en mag deze week een taart naar keuze afhalen.

De jeugdafdeling van de bibliotheek was voor één dag omgetoverd tot een Grand Café. Een kraam vol taarten was het resultaat van de wedstrijd “Heel Leusden bakt”. Bezoekers konden voor een sympathiek bedrag een stukje taart proeven en vervolgens een publiekscijfer gegeven. Om 15.00 uur boog de jury, bestaande uit Ted Tammer van Versbakkerij Leusden en Charlotte Broek van restaurant Hello Again , zich over de 16 inzendingen om de lekkerste taart te kiezen. Uiteindelijk werd gekozen voor de IMG-20151108-WA0013‘Chocolate Truffle Cake’ van Bridget van de Grootevheen. Zij won de zilveren garde ‘Meest getalenteerde thuisbakker Leusden 2015’, het kookschort van Mod’ani en een bakworkshop bij Cake Queen in Amersfoort. Naast deze prijzen zal haar winnende taart op de dessertkaart van Restaurant Hello Again komen. De mooiste taart met als thema ‘Heerlijke Herfst’ was van Kira de Lange en zij ging met een bos bloemen naar huis.

De diversiteit van de kramen was groter dan voorgaande jaren en dat werd opgemerkt door de bezoekers. ,,Nog meer kramen?” en ,,wat een aanbod” waren veelgehoorde kreten tijdens de Hobby Market. Van Houte geeft na afloop aan veel positieve reacties te hebben ontvangen. ,,Zo voelt het dus om overdonderd te raken. Wat een groot aantal bezoekers. Volgend jaar organiseer ik het graag weer.” Zowel bezoekers als deelnemers waren het erover eens dat dit de eerste editie van weer 40 jaar traditie mocht worden.

 

Eerder in 2015….

De Hobbieskoop maakt een doorstart. Nadat in 2014 het huidig bestuur zocht naar nieuwe bestuursleden en dit niet lukte, besloot het bestuur na 40 jaar Hobbieskoop te stoppen met de organisatie ervan. Dit tot teleurstelling van veel Leusdenaren die altijd erg van de Hobbieskoop genoten hadden.

28 mei 2015 werdt bekend dat de Hobbieskoop toch een doorstart zal maken en wel onder de nieuwe naam ‘Hobby Market’. De opzet dezelfde als voorheen, maar in een nieuw jasje. Net als voorgaande jaren zal de Market plaatsvinden op de 1e zaterdag van november. De locatie Antares Leusden en iedereen met een creatieve hobby is net als voorgaande jaren welkom op deze market. Dus noteert u zaterdag 7 november van 10-16.00 uur alvast in de agenda.

De inschrijving is gesloten en de market vol, maar het is eventueel mogelijk je in te schrijven voor de wachtlijst. We zijn nog wel aan het brainstormen over een leuke invulling, maar zoals eerder gemeld blijft de opzet dezelfde. De kosten van een kraam (2,80 meter) zijn 25 euro voor particulieren en 35 euro voor KvK inschrijvingen.  Er worden flyers en posters gedrukt die standhouders ook krijgen om uit te delen.